Matka alkaa yllättäen

Luet ensimmäistä merkintää uusien sivujeni blogissa – tästä alkaa matka käsikirjoituksesta valmiiksi kirjaksi.

Isot asiat tulevat aina yllätyksenä. Niin tämäkin. Olin jo, ihan aidosti, ”lähdössä alalta” eli seuraavan vastauksen jälkeen (jos sekin olisi päättynyt huonosti) keskittynyt tutkimiseen ja opettamiseen, valmistumiseen. Sitten pari tuttua kirja-alan ammattilaista tarjosi vetoapua, josta en voinut kieltäytyä – he lupasivat auttaa toimitustyössä, ja päädyin julkaisemaan teokseni Bonnierin uuden palvelun, Type & Tellin, kautta.

Löimme lopulliset suunnitelmat lukkoon eilen. Esittelin, missä haluan tekstin kanssa olla tammikuussa 2017, ja teksti lähti kommenteille. Sen jälkeen alkaa tuttu puurtaminen. Työ on kyllä kovin erilaista nyt, myönnettäköön, kun päätepisteen tietää. Sama pätee tähän blogiin. Oman yksityisyyden rajoja on tarvinnut pohtia määrätietoisemmin.

Yksin en olisi tähän projektiin missään nimessä uskaltanut lähteä. Eräs kustannustoimittaja korosti minulle kerran, että kirjoittajalla pitää olla visio tekstistään. Tänään listaa tehdessäni varmistuin, että minulla on visio. Ja toivottavasti kuukausien edetessä pääsen myös lähelle sitä.

Romaani tulee näillä näkymin ulos tammikuussa 2017. Kesä ja syksy menevät toimitustyössä. Tätä blogia on tarkoitus julkaista tästä lähin ainakin joka tiistai. Päivityksiä voi tulla enemmänkin, kun tekemisessä on intensiivisin vaihe, mutta kerran viikossa minusta kuuluu ainakin.

Olen suorittanut aineenopettajakoulutuksen äidinkielessä ja kirjallisuudessa. Olen siis tulevaisuudessa valmistuttuani pätevä äidinkielen ja kirjallisuuden opettaja. Nyt, kun kirjoitan ensimmäistä merkintää esikoisromaanini tuotantoblogiin, tunnen olevani isosti velkaa myös äidinkielen opetukselle. Ensimmäisiä ”kustannustoimittajiani” ja palautteenantajiani ovat olleet juuri äidinkielenopettajani. Olen ylpeä siitä, että lukioaikainen äidinkielenopettajani on edelleen aktiivisesti mukana tiimissäni.

Oikeassa sivupalkissa voit liittyä sähköpostilistalle, jotta et missaisi yhtään merkintää. Tietoja ei luovuteta ulkopuolisille. Luvassa on tekstien lomaan myös livelähetyksiä.

Koska kertaus on opintojen äiti: Romaani ilmestyy tammikuussa 2017. Tämä blogi päivittyy vähintään joka tiistai. Joskus myös livelähetyksiä. Sähköpostilista auttaa siinä, ettet missaa mitään.

Palataan viimeistään 17.5.. Pää on edelleen pyörällä – onneksi hyvällä tavalla.

Haluan rohkaista kaikkia tavoittelemaan unelmiaan. Niin kuin eräs ystäväni sanoi minulle tomerasti: Et sä voi sanoa, et sä lähdet alalta. Sä olet sen sisällä jo.

*Tämä esikoisromaanini tuotantoblogi päivittyy ainakin joka tiistai. Löydät Facebook-sivuni osoitteesta https://www.facebook.com/melanderkata sekä profiilini Twitterissä ja Instagramissa käyttäjänimellä @melanderkata.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s