Tiheää tunnelmaa

Olen pitänyt sekä viidennen kierroksen että yllätyseditointikierroksen tahtia tiiviinä, mutta viime päivinä tunnelma on entisestään tiivistynyt. Tein eilen aamupäivän töitä, sitten isovanhempani tulivat kylään. Tein töitä, pidin taas hetken taukoa ja aloitin uudelleen 15.30.

Taittotiedoston viimeisimmän version ennen nukkumaanmenoa tallensin klo 00.43. Laskekaa te työtuntini, minä en uskalla. Yhdeksältä otin ulos ensimmäisen version, eikä rivitys täsmännytkään siihen, miltä taittotyökalun ruudulla näytti. Oli pakko paikantaa ongelma. Unohdin syödä, unohdin juoda. Mutta onneksi on tullut tekniikan kanssa joskus räpellettyä enemmänkin. Sain selville, mistä homma kiikastaa. Äsken sain rivit täsmäämään. Sitten päätin kirjoittaa tämän merkinnän. 🙂

Päivällä oli muuta ohjelmaa, mutta ajatukset olivat silti tiiviisti koneen äärellä. Aikaa ei ole mahdottomiin, jos aion pitää julkaisupäivästä kiinni. Tänään onkin taas säädetty aikatauluja, mietitty tiukasti vaihtoehtoja. Taas toistaiseksi homma näyttää olevan raiteillaan. Eilen yöllä mietin tosin, että tässä kohdin olisi mukavaa, jos en asuisi yksin – olisi joku muistuttamassa, milloin on järkevää mennä nukkumaan. Rättiväsyneenä yöllä vessassa nimittäin ajattelin, että olisin voinut ihan hyvin ratkaista pulman tänäänkin, mutta toisaalta ymmärrän kirittäjääni: julkaisupäivä on jo ihan ovella.

Ajankohtaisia ovat niin ikään sisäänmyyntikirjeiden lähetys, aikataulujen täsmentäminen, taittoversion oikoluku julkaisujuhlakutsusähköpostien kirjoittaminen, kansien viimeisteleminen (takakansi). Ja voi kuinka kiitänkään nyt itseäni, että olen tehnyt asioita kierrosten välissä: esimerkiksi julkaisujuhlien alustava kutsuvieraslista on jo olemassa. Tällä hetkellä olisin aivan liian väsynyt miettimään nimiä puhtaalta pöydältä.

Nyt siirryn numeroiden pariin ja alan viimeistellä myyntikirjettä. Mutta kun olen tämän julkaissut ja saanut somessa jaetuksi, lupaan syödä jotakin. Ja mennä ajoissa nukkumaan. 🙂

Kiitos, kun luette ja seuraatte. Se piristää aivan erityisesti nyt eeppisen väsymykseni keskellä. Ja toisaalta tällä kertaa väsy tulee myös hirmukivasta syystä: omasta esikoisromaanista.

*Tämä esikoisromaanini tuotantoblogi päivittyy ainakin joka tiistai. Löydät Facebook-sivuni osoitteesta https://www.facebook.com/melanderkata sekä profiilini Twitterissä ja Instagramissa käyttäjänimellä melanderkata.

Tallenna

Tallenna

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s