Esikoiskirjailijan elämää: Ensimmäisellä lukupiirivierailulla

Alkuun kiitän valtavasti edellisen merkinnän jälkeen saamastani tuesta ja kommenteista. Oli itselleni suuri helpotus saada todeta väsymykseni ääneen – ja saada tukea. Minusta tuntuu, että moni meistä pitää itseään liian kovilla ja tahtomattaankin alistuu siihen, että kaikesta pitää selvitä yksin. Sitä vastaan tahdon taistella. Ja myös se tekee välillä ihan tosi hyvää, että ihminen saa olla väsynyt, luvan kanssa. Väsymys ei kaikkoa hetkessä, mutta ennen pitkää nousee uusi aurinko. Niin ajattelen. 🙂

Pientä nimmarijonoakin lukupiirissä riitti. Tästäkin ilahduin. Kuva: Teija Leino

Torstaina olin urani ensimmäisellä lukupiirivierailulla, kun Turun naistenpankin lukupiiri Kirjava maailma kokoontui. Ja tuntuu, että sanat eivät riitä. Niin paljon lukijatapaamisista nautin. Kaksi tuntia olivat täynnä hyvää keskustelua ja mielenkiintoisia kysymyksiä: käsittelyssä olivat ainakin romaanin syntytarina, kustannustoimittaminen ja kustannustoimittajasuhteet, kivun kuvaus, fysiologisen kivun ja hyväksymättömyyden rajapinnat. Kirjailijattarelle avautui taas nautittavan paljon uusia näkökulmia. Herkullisin kysymys liittyi päähenkilöideni, Saaran ja Petterin, ulkonäköön. Asia puhututti lopulta niin, että minulta kysyttiin, ketkä heitä oikein näyttelisivät,jos kirjasta joskus tehtäisiin elokuva. Yllätykseni oli melkoinen, kun puhuin asiasta vielä eilen rakkaalle, ihanalle kummisedälleni, kun eilen tapasimme. Hän vahvisti oitis mielikuvani; näyttelijä Antti Luusuaniemeltä puuttuvat siniset silmät, mutta hän olisi eleiltään ja olemukseltaan kuin ilmetty Petteri. Hätkähdin, miten saman mielikuvan olimme Petteristä luoneet. Yleensä, kuten lukupiirissäkin, jokainen ehtii luoda omanlaisensa. Harvoin löytyy isoja yhtäläisyyksiä. Saaran rooliin ehdotin näyttelijä Lotta Kaihuaa.

Mukavaa viikkoa! Itselläni taitaa puhjeta pienoinen kevätflunssa, mutta isoäidin hellässä huomassa olen saanut jo hunajavettä. Torstainen keskustelu ja sieltä saatu rohkaiseva lukijapalaute lämmittävät vielä pitkään. Kuten myös tänään vanhemmalta herrasmieheltä saatu palaute, jonka laitan teille kaikille kannustukseksi loppuun. Nämä sanat kätken sydämeeni.

Ja jos joskus haluatte minut kirjailijavierailulle – älkää epäröikö pyytää. Tulen enemmän kuin mielelläni. On ollut valloittavaa huomata, että tekstillä, jota kirjoitin niin pitkään ja josta tuli niin rakas, on nyt uusi, aivan oma elämänsä lukijoiden käsissä. 🙂

*Tämä Esikoiskirjailijan elämää -blogi kertoo esikoiskirjailijan arjesta ja ajatuksista. Esikoiskirjailijan elämää -blogia ylläpitää esikoiskirjailija Kata Melander. Klikkaa tästä profiileihini Facebookissa, Twitterissä ja Instagramissa.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s