Esikoiskirjailijan elämää: Ikimuistoinen päivä

Toinen kuudetta kaksituhattaseitsemäntoista. Kaksi elämän osa-aluetta: henkilökohtainen ja työ. Ensimäisessä vihmoo voimalla. Viikko täynnä raskaita huokauksia, ne ovat vakavampia kuin kuukausiin. Suru on kunniavieras toisinaan iltaisin. Kyllä kaikesta selviää, ehkä.

Sitten on vain yksi postipäivä, neljä kovaa pakettia. Kolme Finlandia-lautakunnan jäsenille, yksi Kirjasäätiölle.

Melankolia väistyy heti. Se vaihtuu sisäiseen hymyyn, rakastuneenoloiseen kujeiluun. Etsii vakioasettelumallia, pyytää paniikissa vielä viimeisiä ohjeita virallisten päälle, nauraa, virnistää, onhan se nyt näin, teenhän kaiken oikein. Ulkona ei vihmo suru vaan tuuli. Jonottaa arkisesti postin kassalla, kuten monet muutkin, kello on vähän vaille iltapäiväneljän. Sanelee osoiteita, ojentaa saatteita ja tajuaa ehkä, että ei kuitenkaan lähetä ihan tuiki tavallisia postipaketteja. Ostaa kaiken lomassa maitolitran ja voirasian. Yllätyksiäkin mahtuu mukaan. Rakas ystävä rohkaisee huolia turhiksi.

Kotona olo on tyhjä. Ei oikein tajua, mitä on tullut edes tehdyksi. Kaikesta on yksi postin kuitti. Mutta samanlaista ei kirjoiteta vielä pitkään aikaan. Jotakin on tehnyt ensikerran, vaan toivottavasti ei vain viimeisen.

On epätodellinen olo siitä, että samaan päivään mahtuu niin monenlaisia tunteita. Tämän tekstin taustalla on pakko kuunnella tiettyä valssia.

Ja kaikesta on jää ainakin yksi todiste.

On ensimmäistä kertaa elämässään osallistunut Finlandia-kilpailuun.

F-juttuja

”Palanen” saatekirjeestäni.

*Tämä Esikoiskirjailijan elämää -blogi kertoo esikoiskirjailijan arjesta ja ajatuksista. Esikoiskirjailijan elämää -blogia ylläpitää esikoiskirjailija Kata Melander. Klikkaa tästä profiileihini Facebookissa, Twitterissä ja Instagramissa.

 

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s