Esikoiskirjailijan elämää: Runeberg-palkintoon osallistuminen

IMG_4883

Koska tänään on ollut henkilökohtaisessa elämässä jotenkin pilvinen tunnelma, en malta enää pysyä hiljaa: Älä irrota -romaanini osallistuu myös Runeberg-palkintoon. Raatilaisten postiosoitteet odottavat jo sähköpostissa. 🙂

Mikä sitten on Runeberg-kirjallisuuspalkinto? Toiseksi arvostetuin palkinto Finlandia-palkintojen jälkeen. Palkintoehdokkaat valitsee Finlandian tavoin vaihtuvajäsenininen raati. Siinä, missä kaunokirjallisuuden Finlandia on kuitenkin pelkkä romaanipalkinto, Runeberg-palkintoon voivat osallistua kaikki kaunokirjallisuuden lajityypit. Runeberg-palkintoon ei myöskään liity osallistumismaksua. Palkintosumma on 10 000 euroa, ja voittaja julkistetaan aina Runebergin päivänä, 5. helmikuuta. Ehdokkaiksi päässeiden julkistus ajoittunee loppuvuoteen.

Miksi sitten Runeberg-palkinto?

Jo Finlandia-osallistumisen alkuvaiheessa toimitustiimissä nousi ilmoille ajatus, että jos Älä irrota lähtee mukaan Finlandiaan, kannattaa ehdottomasti harkita muitakin palkintoja. Runeberg-palkinto nousi listalle nuorten kirjailijoiden tukemiseksi tarkoitetun Kalevi Jäntin palkinnon oheen, mutta kustannuspalvelutaustani muodostui esteeksi Kalevi Jäntin palkintoon osallistumiselleni, valitettavasti.

Finlandia-osallistuminen aiheutti kaikessa hersyvyydessään suoranaisen Finlandia-humalan, mutta olin minä lauantai-illan ja vielä sunnuntainakin yhtä hymyä, kun Runeberg-osallistuminen varmistui. Ammatillista unelmaa kaikki tyynni: päästä sellaisen raadin eteen, joka palkinnosta päättää – päästä parhaassa tapauksessa vaikuttamaan tekstillä mieliin.

Kohta saa taas postittaa kirjoja. ❤

Ja tämän tekstin kirjoittaminen raottaa pilviä.

*Tämä Esikoiskirjailijan elämää -blogi kertoo esikoiskirjailijan arjesta ja ajatuksista. Esikoiskirjailijan elämää -blogia ylläpitää esikoiskirjailija Kata Melander. Klikkaa tästä profiileihini Facebookissa, Twitterissä ja Instagramissa.

2 kommenttia artikkeliin ”Esikoiskirjailijan elämää: Runeberg-palkintoon osallistuminen

  1. Tiina Hokkanen-Oja sanoo:

    Onnea matkalla palkinnoille. Kiva myös, että kerrot noista palkinnoista ja siitä, mitä niistä kilpaileminen edellyttä. Sinulta tavallinenkin lukija saa ”sisäpiiritietoa”. Kiitos.

    • Kata Melander sanoo:

      Kiitos! Nuo palkinnot ovat kirjailijan näkökulmastakin välillä melkoinen soppa, mutta niiden kulissit kiinnostivat minuakin tavallisen lukijan roolissa. 🙂 Eli ilo on taas tällä puolen!

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s