Esikoiskirjailijan elämää: Turun kirjamessut, Lemust leippä -markkinat ja työhuoneen kiire

Mikä hektinen viikko! Eikä se ole vielä ohi, vaan huomenna suuntaan Lemust leippä -markkinoiden kirjailijakokoontumiseen, mutta paljon on tapahtunut.

Kuten keskiviikkona Facebook–videolla totesin, Runeberg-kirjallisuuspalkintoon osallistuvat kirjat ovat nyt jo matkalla. Palkintoonosallistumisrituaalit ovatkin sitten tässä, kun Runeberg ja Finlandia on molemmat hoidettu. Jännittävää ja opettavaista! 🙂

Lokakuun alussa koittavatkin sitten jo Turun kirjamessut. Minut voi nähdä lavalla sekä perjantaina että sunnuntaina. Perjantaina Kynnys ry järjestää keskustelun, jonka aiheena on ”Vammaiset fiktiossa”. Siellä minua ja kirjailija, kriitikko Jaakko Yli-Juonikasta haastattelee Sanni Purhonen. Mielenkiintoinen keskustelu odotettavissa. Sunnuntaina jännitys nousee kuitenkin huippuunsa, sillä nousen lavalle kertomaan Älä irrota -romaanista Noora Vaakanaisen haastateltavaksi. Yhteistyö Nooran kanssa on tuttua jo viime messuilta, joten ehkä Nooran läsnäolo laimentaa hieman jännitystäni (tai sitten sitä ei laimenna mikään. 😀 ) Kootusti messuohjelmani aika- ja lavatietoineen löydät kätevästi tästä.

Kaikkiaan hurjaa ja huimaa. Syyskuu jatkunee varmasti hienona, ja lokakuun alkuun kiinnittyy varmasti ainutlaatuisia hetkiä ja kokemuksia. Esiintymiset järjestelyineen sekä palkinto-osallistumiset ja mediasuhteet ovat teettäneet kirjailjuuteni aikana väliin jopa yllättävän paljon taustatyötä, mutta en tosiaankaan valita: joka onnistunut asia on työnsä arvoinen. Tällä viikolla on tullut kerättyä jonkin verran univelkaa ja toivon, että saan sitä viikonlopun aikana tasatuksi.

Toivon myös, että aivan kohta saan johonkin päivään kammettua rakosen pelkästään fiktion näpyttämiselle. Että missä vireessä ne sormeni oikein olisivatkaan, kun seuraavaksi kirjoittaisin.

Ja mitä niillä on sanottavaa. Sanoma voi joskus nimittäin yllättää.

Kirjailijankin.

*Tämä Esikoiskirjailijan elämää -blogi kertoo esikoiskirjailijan arjesta ja ajatuksista. Esikoiskirjailijan elämää -blogia ylläpitää esikoiskirjailija Kata Melander. Klikkaa tästä profiileihini Facebookissa, Twitterissä ja Instagramissa.

 

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s