Oi kirjamessut, Turun kirjamessut 2017 – ja kuulumisia

Kirjamessut2017lk

Sunnuntain haastattelun jälkeen oli helppo hymyillä. 🙂 Kuva: Teija Leino

Ne olivat ihanat, työntäyteiset ja kiintoisat. Turun kirjamessut 2017.

Lisäksi kirjamessuviikon status mediaviikkona sai pontta paitsi HS Teeman haastattelusta (ilmestyy 19.10; omat kommenttini jutussa liittyien kirjallisuuden vammaiskuviin) myös Lumooja-lehden haastattelusta, johon kiidin suoraan Vammaiset fiktiossa -keskustelun jälkeen.

En voi kyllin kiittää lukijoita. Väkeä oli kummassakin esiintymisessäni runsaasti. Eräs lukija toivoi onnea Finlandia-kisaan. Yksi pysäytti ja kiitti erikseen siitä, että kivusta on kirjoitettu kirja. Lukija oli itseni tavoin kipupotilas, molemmat lukijat taisivat olla. Oli paljon tuttuja kannustajia ja yksi, joka hersyvästi muistuttaa aina hengittämisen tärkeydestä. Sunnuntaina perheeni oli läsnä sankoin joukoin. Tapahtumadramaturgi kannusti minua luonnehtimalla valovoimaiseksi esiintyjäksi.

Sahipakka_Vammaiset fiktiossa

Lukijan kuva Vammaiset fiktiossa -keskustelusta. Vasemmalla minä, oikealla juontaja, Kynnys ry:n tiedottaja Sanni Purhonen. Keskusteluun osallistui myös kirjailija Jaakko Yli-Juonikas. Minulla taitaa olla jotakin veikeää tässä mielessä. Kuva: Riitta Sahipakka

Olo tästä kaikesta on äärimmäisen kiitollinen. Saimme Jaakko Yli-Juonikkaan kanssa vammaisuudesta fiktiosta aikaan hyvän keskustelun. Noora Vaakanainen esitti minulle Älä irrota -romaanistani punnittuja kysymyksiä. Tämän merkinnän lopussa striimi haastattelustani Nooran kanssa. Vammaiset fiktiossa -striimi vähän pätkäisi, mutta pidemmän osan siitä löydät täältä.

Ja mitä seuraavaksi? Opiskelija minussa alkaa valmistautua taas tenttiin, esikoiskirjailijan minussa toivoisin avaavan tekstieditorin.

Sydämin

Kata ❤

*Tämä Esikoiskirjailijan elämää -blogi kertoo esikoiskirjailijan arjesta ja ajatuksista. Esikoiskirjailijan elämää -blogia ylläpitää esikoiskirjailija Kata Melander. Klikkaa tästä profiileihini Facebookissa, Twitterissä ja Instagramissa.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s