Esikoiskirjailijan elämää: Maailmasta toiseen ja takaisin

Ja minä vielä toissa maanantaina olin huolissani, entä, jos jäänkin jumiin. Istuin terassilla, kertasin sisarelleni romaanini pääpiirteissään ja mietin, miten tässä käy.

Vajaa kahta viikkoa myöhemmin romaanikäsikirjoitukseni ensimmäinen editoitu versio oli kuitenkin valmis.

Minun on sanoin hankala kuvata sitä, mitä tapahtui, kun aivan aluksi luin kaikki kommentit ja viime torstaina tartuin toimeen. Kommentithan olivat vielä aika laajoja; nosta tätä henkilöä, pohdi tätä enemmän, jätä tämä vähemmälle. Silti olin äkkiä hyvin varma siitä, mitä pitää tehdä.

Tämän ajan minä olin melkein kokonaan itseni luomassa maailmassa, ja todellinen maailma jäi auttamatta ulkopuoliseksi. Minä sain pohtia, mitä on armo, millaista on pelko ja minkälainen on taivas, minä rakastan fiktion ikkunaa toisiin todellisuuksiin, toisiin kohtaloihin. Sitten tänä aamuna helle vaihtui sateeksi, minä istuin kahvikuppi kädessäni ja pohdin, mitä seuraavaksi.

***

Toisin sanoen jätin palasista uudelleen kootun tekstin kustantamoon eilen. Tulevasta en vielä tiedä mitään, mutta kaikki aikanaan. Tarinassa on kuitenkin jotain, mikä imaisee minut aivan tyystin kerta toisensa jälkeen, ja se on itselleni arvokas signaali. Minulla on uskoa tähän tekstiin.

Kuten ylempänä viittaan, kun on niin syvällä uppeluksissa omassa maailmassaan, urakan loputtua seuraa väistämättä tyhjyys. Annan nyt kuitenkin tyhjyydelle rauhassa aikaa tulla ja mennä, lävistää. Sillä levossa jos jossain syntyy lopulta oivalluksia, näkökulmia ja ideoita.

Luovuus vaatii joutilaisuutensakin.

*Tämä Esikoiskirjailijan elämää -blogi kertoo esikoiskirjailijan arjesta ja ajatuksista. Esikoiskirjailijan elämää -blogia ylläpitää esikoiskirjailija Kata Melander. Klikkaa tästä profiileihini Facebookissa, Twitterissä ja Instagramissa.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s